6 Mart 2018 Salı

WORD İLE SAYFAMIZA NELER EKLEYEBİLİRİZ ?


Öncelikle  word dosyasına oldukça fazla şey ekleyebiliriz. Bunları daha kolay anlayabilmeniz için görsellik ön planda olan bir çalışma hazırladım haydi bakalım...

KAPAK SAYFASI EKLEMEK


Resim
Kapak sayfaları, hazırlanan doküman hakkında kısa bilgileri içerir. Örneğin konu, hazırlayan, tarih gibi.Kapak sayfası eklemek için; Ekle sekmesi - Sayfalar grubu -kapak sayfası düğmesi tıklanır. Ekrana gelen kapak sayfalarından istenilen seçilir .










Resim


































DOSYADAN RESİM EKLEMEK 

Bilgisayarda kayıtlı olan resim dosyalarını eklemeniz için; Resim eklemek istenilen yere imleç bırakılır, Ekle sekmesi - Çizimler grubu -Resim  düğmesi tıklanır, Ekrana gelen Resim Ekle penceresinden eklemek istenilen resim bilgisayardan bulunur ve Ekle düğmesine basılır.

Resim

KÜÇÜK RESİM EKLEMEK 


Word programının kendi içerisinde yer alan galeriden de farklı resimler ekleyerek sayafanızdaki görsellik arttırılabilir. Galeriden küçük resim eklemek için; Küçük resim eklemek istenilen yere imleç bırakılır, Ekle sekmesi - Çizimler grubu - Küçük resim düğmesi tıklanır, Sağ tarafta açılan Küçük Resim görev bölmesinde Aranan kısmına aranan nesneyle ilgili bir anahtar kelime girilir, Enter  veya Git düğmesine basılır.


Resim














OTOMATİK ŞEKİL EKLEMEK

Otomatik şekiller eklenerek belgelere görsel zenginlik kazandırılabilir.Örneğin kare üçgen veya çizgi gibi bu bölümden yapabilirsiniz.


Resim


SMARTART EKLEMEK
Belge içerisine eklenen bilgilerin görsel olarak ifade edilmesi için Smart Art grafikleri kullanılır. Örneğiğin hepimizin bildiği geri dönüşüm simgesini nuradan oluşturabilirsiniz.



Resim





Resim

WORDART EKLEMEK
 Belge içerisine süslü yazılar eklemek için Word Art kullanılır.

Resim


METİN KUTUSU EKLEMEK

Belge içerisinde imleç ile kolay ulaşılamayan konumlara metin kutuları kullanılarak yazı yazabilirsiniz.


Resim






























SİMGE EKLEMEK 


 Resim



Biz Matematikçilerin en çok kullandığı simgeler inanılmaz işe yarıyorlar özellikle sınav kağıdı veya bir makale yazarken..











 TABLO EKLEMEK 

 Resim






 Tablo eklemek istiyorsanız; Tablo eklemek istenilen yere imleç bırakılır, Ekle sekmesi - Tablolar grubu -Tablo düğmesi tıklanır.















ÜSTBİLGİ VE ALTBİLGİ EKLEMEK 
 

 Resim








Altbilgi ve Üstbilgi bölümü belgenizin üst/alt kenar boşluklarında yer alır. Bu alana yazılan yazılar tüm sayfalarda aynen görüntülenir.



















SAYFA NUMARASI EKLEMEK



 Resim



2 yorum: